Betonul celular este fabricat din nisip fin ca agregat, var si/sau ciment ca liant si apa si aluminiu ca agent de formare a gazelor. Are densitatea intre 0,4 si 0,8 kg/dm3, iar rezistenta la compresie este intre 2 si 6 N/mm2. Betonul usor este betonul cu densitate mica (sub 1800 kg/m3) si porozitate care ii reduce rezistenta, reducand prin urmare capacitatea de incarcare a ancorei. Din gama de ancore chimice Ceresit, CF850 este cea mai indicata pentru aplicare in beton celular, desi se poate folosi si CF920.
PREGATIREA PRODUSULUI: Scoateti capacul si prindeti duza de amestecare statica furnizata la cartus, apoi puneti cartusul in instrumentul de distribuire corespunzator. In cazul unui cartus cu tub de folie, taiati clema inainte de utilizare. Pentru fiecare intrerupere a lucrului mai lunga decat timpul de lucru recomandat, precum si pentru cartuse noi, se utilizeaza un nou mixer static.
1. Gaurile trebuie executate perpendicular pe suprafata materialului de baza, cu un burghiu de ciocan perforator cu varf din metal dur. Faceti o gaura in materialul de baza, cu diametrul nominal si adancimea gaurii in functie de dimensiunea si adancimea de incastrare necesare pentru ancora aleasa. In cazul unei gauri anulate, aceasta se umple cu mortar.
2. Suflati de doua ori din partea de jos a gaurii. Prindeti o perie de dimensiuni potrivite la o masina de gaurit sau la o surubelnita cu baterie, periati gaura de doua ori, iar apoi suflati din nou de doua ori in ea.
3. Prindeti o perie de dimensiuni potrivite la o masina de gaurit sau la o surubelnita cu baterie, periati gaura de doua ori, iar apoi suflati din nou de doua ori in ea.
4. Taiati clema tubului de folie inainte de utilizare. Inainte de a distribui in gaura de ancorare, scoateti separat cel putin sase „strangeri” complete si aruncati componentele adezive amestecate neuniform, pana cand mortarul prezinta o culoare gri uniforma.
5. Daca materialul de baza este acoperit cu ETICS, introduceti mansonul metalic la acelasi nivel cu suprafata zidariei. Folositi doar mansoane de lungime potrivita. Nu taiati niciodata mansonul, cu exceptia mansonului 16x130/330. Pentru montarea mansonului16x130/330, masurati lungimea necesara a acestuia, taiati-l din partea de sus si puneti-i capacul inainte de a-l impinge prin elementul de fixare.
6. Incepand din partea de jos sau din spate, umpleti gaura cu adeziv. Pentru cantitatea de mortar, cititi eticheta cartusului sau instructiunile de instalare. Respectati timpii de gelifiere/lucru.
7. Pozitia adancimii de incastrare se marcheaza pe tija filetata. Impingeti tija filetata in gaura de ancorare, rotind-o usor pentru a asigura distribuirea pozitiva a adezivului pana ajunge la adancimea de incastrare. Pe ancora nu trebuie sa fie murdarie, unsoare, ulei sau alte materiale straine.
8. Asigurati-va ca ancora este bine asezata pe fundul gaurii si ca excesul de mortar este vizibil in partea de sus a gaurii. Daca aceste cerinte nu sunt respectate, aplicarea trebuie reluata.
9. Lasati adezivul sa se intareasca pe durata de intarire specificata, inainte de a aplica vreo sarcina sau cuplu. Nu miscati, nici nu puneti sarcini pe ancora pana cand nu este complet intarit.
Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.