Este greu sa iti imaginezi bai, dusuri sau bucatarii moderne fara placi ceramice cu un design uimitor si caracteristici excelente.
Placile ceramice sunt adesea folosite in zonele cu mare expunere la umiditate, substante chimice si uzura. Se asteapta ca podelele si peretii pavasi cu placi ceramice sa ofere frumusete pe o perioada lunga de utilizare. Prin urmare, planificarea lucrurilor precum chitul, hidroizolarea, alegerea adezivului potrivit si a siliconului sunt pasi importanti.
Verificarea si pregatirea substratului este cruciala pentru a evita reclamatiile si pentru a garanta o durata lunga de viata. Stratul de baza trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa fie portant, uscat, uniform si fara urme de praf, straturi vechi si depuneri grase.
Ar fi o greseala sa presupunem ca o suprafata de perete sau podea acoperita cu placi ceramice este complet impermeabila. Rosturile dintre placi permit umezelii si apei sa patrunda sub placa, in stratul de baza, provocand daune pe termen lung. Unele suprafete sunt expuse direct contactului cu apa. Aici putem sa includem peretii si podelele cabinelor de dus si in imediata apropiere a acestora, precum si zonele din jurul cazilor si a chiuvetelor. Aceste zone trebuie protejate prin folosirea unor straturi speciale de hidroizolatie, care sunt adaugate sub placile ceramice. In primul rand, este necesar sa impermeabilizati bine suprafata si apoi sa puneti placile ceramice. Acesta este principiul de baza folosit pentru suprafetele expuse la umezeala. Sistemul de izolatie Ceresit este rapid, eficient si usor de aplicat.
Alegerea adezivului potrivit depinde de stratul suport in sine si in mare masura de tipul si dimensiunile placilor folosite: ceramica, portelan, piatra naturala sau mozaic de sticla. Ceresit ofera adezivul potrivit pentru faianta si o gama larga de culori de chit pentru a da un nou aspect la baie sau bucatarie.
Dupa amestecare, chitul poate fi aplicat cu o mistrie din cauciuc. Cu ajutorul acestei mistrii, este necesar sa presati chitul intre placile ceramice, pana la umplerea cavitatilor si pana cand acesta este aliniat cu substratul. Dupa aceea, restul de chit este indepartat de pe placile ceramice folosind marginea mistriei la un unghi de 90°. Este necesar sa se faca miscari in diagonala pentru indeparta cat mai mult din chit fara a scoate chitul care se afla intre placile ceramice. Pentru a obtine un aspect uniform, estetic si pentru a permite o curatare usoara, inainte de spalare, este necesar sa lasati chitul pentru o perioada de timp, ca acesta sa se intareasca.
Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.