Decorare interioara Instyle
Ghid finisare pereti interiori
Gleturi pentru suprafete mai fine
Secretul realizarii finisajelor netede ale peretilor interiori sunt produsele de calitate, folosindu-le veti obtine rezultate impecabile cand vine vorba de finisarea tencuielilor interioare.
Un strat de finisaj fin face diferenta. Dupa ce ati aplicat tencuiala si inainte de a zugravi, folositi un glet de inalta calitate, in special pe peretii care sunt deosebit de vizibili sau care sunt mai iluminati.
Avantajele folosirii gletului pentru finisajele peretilor interiori sunt:
- Suprafete netede, uniforme. Veti obtine o suprafata perfecta, gata sa fie amorsata si vopsita. Acest pas este esential pentru un perete nou dar gletul este util si pentru repararea peretilor vechi si deteriorati.
- Versatil. Gleturile pentru finisaje precum CT 127 pot fi folosite ca finisaj final sau ca baza pentru o gama variata de vopsele.
- Simplu. Aplicarea este foarte simpla, necesita doar un produs de calitate si cateva unelte de baza.
- Rentabil. Gleturile si tencuielile pentru finisarea peretilor interiori sunt o solutie accesibila pentru a obtine un finisaj profesional.
Dupa aplicarea tencuielii, urmeaza stratul de glet, ideal pentru a crea o suprafata mai neteda.
CT 127 glet pentru finisaje fine la interior este un produs de inalta calitate care poate fi utilizat pe suprafete din beton sau pe tencuiala. Este potrivit pentru peretii interiori care nu sunt expusi la umezeala. Trebuie aplicat intr-un mediu uscat si la o temperatura intre 5 si 30°C.
Pasi pentru a aplica finisaje pentru pereti interiori:
- Pregatiti substratul. Acesta trebuie sa fie complet curat si uscat. Daca suprafata este neuniforma, neteziti-o cu mortarul pentru tencuieli fine CT 29 si gletul pentru interior pe baza de ipsos aditivat pentru denivelari CT 126.
- Masurati si amestecati CT 127. Turnati produsul intr-un recipient cu o cantitate masurata de apa curata si rece. Cu un mixer cu paleta curat, amestecati incet pentru a evita formarea bulelor de aer. Asteptati 5 minute, apoi amestecati din nou. Lichidul trebuie sa fie uniform, fara cocoloase.
- Aplicati primul strat de glet. Folosind un trafalet sau o gletiera, aplicati gletul, incepand dintr-un colt superior al peretelui, lucrand in jos. Aplicati stratul cu atentie, pana cand suprafata este neteda. Asteptati 24 de ore sa se usuce.
- Aplicati al doilea strat de glet. Repetati pasii anteriori. Grosimea maxima a stratului total nu trebuie sa depaseasca 2 mm.
- Ultimele retusuri. Folositi smirghel cu granulatie fina pentru a netezi suprafata.
Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.