Solutii tehnice in constructii
Protejeaza imbinarile din baie
Blocheaza umezeala si murdaria
Siliconii sanitari etanseaza spatiile dintre materiale pentru a proteja imbinarile. Acest strat face rosturile nu doar mai durabile si estetice, ci si mai usor de curatat.
Ca si alti etansanti siliconici, siliconul sanitar serveste scopuri estetice, igienice si structurale. Prin umplerea golurilor, confera imbinarilor un aspect mai curat, protejandu-le in acelasi timp impotriva daunelor cauzate de umezeala, murdarie si mucegai. Cand aplicati silicon sanitar pe obiecte sanitare (de exemplu pentru a fixa bateria pe o chiuveta), creati o tranzitie intre suprafete placuta vizual care este si usor de curatat.
Siliconii sanitari pot fi transparenti sau colorati si vin cel mai adesea in tuburi care va permit sa injectati produsul direct in rosturi.
Atunci cand alegeti siliconul sanitar, trebuie sa va asigurati ca se poate aplica pe materialele pe care doriti sa le etanseizati. Cel mai adesea, veti lucra cu urmatoarele suprafete: ceramica, chituri, materiale plastice, metale si suprafete emailate/glazurate.
Pentru a fi eficient in zonele umede, siliconul sanitar trebuie, de asemenea, sa reziste la umezeala si la formarea mucegaiului si ciupercilor. Atunci cand faceti selectia, trebuie sa luati in considerare si latimea rosturilor care urmeaza sa fie sigilate, deoarece anumiti siliconi sanitari sunt formulati pentru diferite latimi ale acestora.
Retineti ca nu puteti vopsi peste majoritatea siliconilor sanitari.
Deoarece ramane flexibil dupa intarire, un produs precum siliconul Ceresit CS 25 este o optiune buna pentru etansarea rosturilor din zonele sanitare, precum si a rosturilor de dilatatie ale acoperirilor ceramice din zonele umede permanent (dar nu si in piscine). Previne formarea mucegaiului si a ciupercilor si adera la majoritatea materialelor mentionate mai sus, chiar si fara grund. Il puteti utiliza in interior sau in aer liber, dar nu ar trebui folosit pentru acvarii sau suprafete care intra in contact cu alimentele sau apa de baut.
1. Pregatiti materialele. Pe langa siliconul sanitar, aveti nevoie de banda adeziva, un instrument de taiat, o spatula sau un instrument similar, o racleta, putina apa cu sapun/detergent de vase, manusi si ochelari de protectie.
2. Protejati-va. Purtati manusi si ochelari de protectie si asigurati o ventilatie suficienta, mai ales in timpul fazei de intarire.
3. Pregatiti imbinarile si suprafetele. Flancurile trebuie sa fie solide, uscate si fara substante care ar putea afecta aderenta. Consultati FDT pentru a afla daca trebuie sa aplicati un strat de amorsare. Mascati marginile cu banda adeziva. Daca etansati rosturi de dilatatie, umpleti-le cu o banda de spuma cu celule inchise.
4. Pregatiti tubul de silicon sanitar. Insurubati duza si taiati varful la unghi. Deschiderea ar trebui sa fie la fel de mare ca latimea imbinarii pe care doriti sa o etansati.
5. Sigilati imbinarea. Aplicand o presiune uniforma, injectati siliconul sanitar in imbinare fara a crea cavitati si evitand aderenta pe trei flancuri. Utilizati o unealta adecvata, cum ar fi o spatula, si putina apa cu sapun/detergent de vase, pentru a netezi siliconul in intervalul de timp specificat in FDT.
6. Finisare. Indepartati banda adeziva asa cum este specificat in FDT. Daca este necesar, neteziti din nou siliconul si indepartati imediat excesul. Consultati FDT pentru informatii despre indepartarea produsului odata ce acesta s-a intarit.
Aflati secretele unei aplicari corecte a siliconului Ceresit CS 25!
Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.