Solutii tehnice in constructii
Ghidul produselor etanseizante
Sistem de hidroizolatie pentru bai
Cu ghidul nostru obtineti hidroizolarea perfecta a baii. Va vom indruma catre etansanti de cea mai buna calitate pentru a obtine un strat de impermeabilizare impecabil pentru pereti si pardoseli. Va vom ghida prin procesul de aplicare de la inceput pana la sfarsit.
Incepeti cu grundul multifunctional CT 17 drept baza. Potrivit pentru toate substraturile absorbante, imbunatateste aderenta. Patrunde in profunzime crescand rezistenta substratului si scazand absorbtia.
Urmeaza hidroizolatia flexibila CL 51 Express. Aceasta hidroizolatie ofera etansare, asigura o protectie flexibila pe pereti si pardoseli, are capacitatea de preluare a fisurilor si previne patrunderea apei.
Banda de etansare CL 152 ofera o punte impermeabila pentru dilatare si imbinari. Este foarte elastica si mentine o legatura durabila, rezistenta la imbatranire. Nu se va rupe sau coroda in timp.
Folositi apoi adezivul ultra-flexibil CM 17 pentru faianta, gresie, piatra naturala. Este ideal pentru piscine si zone umede. Tehnologia specializata ii confera o legatura puternica si flexibila care reduce stresul dintre placi si suport. Este aprobat pentru placarea pardoselilor incalzite, a piscinelor, a rezervoarelor de apa, etc.
Pentru chituirea rosturilor, alegeti CE 40 Aquastatic. Acest chit flexibil premium este rezistent la fisuri, este durabil in timp, iar tehnologia TripleProtection il protejeaza impotriva mucegaiului si ciupercilor.
Pentru a termina lucrarea, etanseizati imbinarile cu siliconul sanitar CS 25. Acest etansant siliconic antifungic/antimucegai este impermeabil si rezistent la produsele de curatare, fiind ideal pentru bai.
Inainte de a incepe, substratul trebuie sa fie uniform, neted si sa suporte sarcini. Trebuie sa fie curat fara urme de vopsea sau agenti de separare. Gipsul, anhidritul si vopselele puternice trebuie sa fie smirgheluite. Fisurile de la suprafata nu trebuie sa depaseasca 0,15 mm.
1. Agitati bine grundul CT 17.
2. Aplicati un strat uniform de grund cu o pensula sau un trafalet, incepand cu peretii.
3. Turnati suficient grund pe pardoseala si intindeti uniform cu o pensula, evitand formarea baltilor.
4. Lasati sa se usuce timp de 2 ore inainte de a continua.
Dupa ce grundul s-a uscat, puteti aplica hidroizolatia.
1. Incepeti cu CL 51 Express, aplicati 2 straturi. Asteptati doua ore inainte de a aplica al doilea strat.
2. Folosind o pensula lata, aplicati primul strat de CL 51 pe suport.
3. Fixati banda de etansare CL 152 in colturi si imbinari pentru a etanseiza marginile.
4. Aplicati un strat de CL 51 peste banda pentru a o incorpora.
5. Aplicati al doilea strat de CL 51 peste primul strat intarit. Pentru un efect de impermeabilizare este necesara o grosime totala de 0,5 mm (strat uscat). Asteptati minim patru ore inainte de a monta placile.
6. Amestecati CM 17 conform instructiunilor.
7. Aplicati primul strat de contact CM 17 cu partea plana a unei gletiere. Folositi o gletiera crestata de dimensiuni adecvate pentru aplicarea placilor. Aplicati adezivul in timpul deschis. Adezivul trebuie sa se usuce complet inainte de chituirea placilor.
8. Cand suprafata s-a uscat complet, amestecati CE 40 cu o cantitate masurata de apa rece si mixati pana cand consistenta este uniforma.
9. Amestecati din nou dupa trei minute pentru a permite maturarea.
10. Aplicati CE 40 peste placi cu o drisca cauciucata. Nu lasati spatii goale intre placi.
11. Curatati excesul de chit cu un burete umed, clatind frecvent.
12. Asteptati 6-8 ore si testati cu degetul inainte de a permite traficul pietonal. Asteptati 24 de ore pentru expunerea la apa si cinci zile inainte de a utiliza agenti de curatare pe gresie.
Descoperiti fiecare pas pentru o lucrare perfecta de hidroizolatie cu produsele Ceresit in acest videoclip.
Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.