Skip to Content

Materiale pentru placari

Cele mai importante locuri

Placarea in incaperi cu umiditate 

Placarea In Dus Si Zone Cu Umiditate

Ce Trebuie Sa Stii

In incaperile in care gradul de umiditate este crescut, peretii sunt expusi in mod permanent sau periodic vaporilor de apa. Acest factor trebuie luat in considerare atunci cand montezi placi in aceste locuri.

CERESIT CM 11 PLUS vizual 25 kg RO

De obicei, aceste suprafete se gasesc in bai, toalete, spalatorii sau bucatarii. Cu alte cuvinte, in toate locurile din cladirile rezidentiale care intra in contact cu apa sau au instalatii sanitare.

Dupa cum bine stiti, este foarte important sa protejezi astfel de pereti expusi la umiditate. Daca nu vrei sa ii izolezi corespunzator inainte sa montezi placile, exista probabilitatea sa apara defectiuni ale caror reparatie este foarte costisitoare. De exemplu, apa ce se scurge in cladire poate cauza dezvoltarea mucegaiului si a ciupercilor. Acesta este un caz foarte periculos daca vorbim despre materiale de constructie sensibile la umiditate, cum ar fi PAL-ul sau lemnul. Odata afectate de apa, acestea isi pot pierde proprietatile de izolare si stabilitatea, cauzand mai multe stricaciuni.

Protectie Hidrofoba

Pentru a evita astfel de probleme, nu lasa nimic la voia intamplarii. Cand alegi izolarea hidrofoba pentru incaperi expuse la umiditate, trebuie sa iei in considerare nivelul de protectie pe care il doresti. Acest lucru depinde de gradul umiditatii din incaperea respectiva. Pentru cazurile mentionate anterior, este de ajuns hidroizolarea cu un film lichid protector si banda izolatoare, ambele destinate aplicarii sub placi. Sunt usor de folosit si aplicat si folosite impreuna, asigura o protectie adecvata impotriva apei. Filmul lichid protector este bazat, de obicei, pe o dispersie de rasini sintetice. Dupa ce il amesteci, il poti aplica in 2 straturi fine (aprox. 1 mm in total). Astfel, maximizezi efectul de hidroizolare si obtii o suprafata neteda. Foloseste intotdeauna o pensula pentru a aplica primul strat. Inainte de aplicarea celui de-al doilea, trebuie sa astepti aproximativ 90 de minute. Foloseste banda izolatoare intre cele doua straturi pentru orice zona critica. Banda este foarte flexibila si are o rezistenta mare la tractiune. De asemenea, rezista procesului de imbatranire si izoleaza eficient imbinarile dintre placi si chitul pentru rosturi.

De Ce Sa Folosesti Pelicula Lichida? Deoarece Este:-ideala Pentru Incaperi Cu Grad Ridicat De Umiditate

  • hidroizolatoare, asigurand protectie chiar si suprafetelor denivelate
  • foarte flexibila, pentru unirea golurilor prezente pe suprafata de baza
  • practica, deoarece poate fi folosita si pentru a substitui goluri din stratul de acoperire
  • un produs cu adeziune foarte buna pe diferite materiale, cum ar fi minerale, tencuieli sau placi din fibra
  • potrivita chiar si pentru camere cu trafic pietonal intens

Mizeaza Pe Siguranta - Foloseste Doar Produse De Foarte Buna Calitate

Dupa cum si-au dat seama multi constructori si investitori, nu este o idee buna sa faci economie de materiale in locurile gresite, mai ales cand este vorba de izolare. Costurile reparatiilor sunt, de obicei, mai mari decat investitia initiala. Materialele folosite pentru izolatii care si-au dovedit eficacitatea pot fi folosite atat pentru suprafete rigide, cat si pentru cele flexibile. Le poti folosi, de asemenea, sa umpli zgarieturile prezente pe substratul de baza. Aceste materiale sunt caracterizate de o putere excelenta de adeziune si de rezistenta impotriva efectelor apei cu clor. Cand alegi izolatia pentru o camera cu grad de umiditate ridicat, fii sigur sa te familiarizezi cu fisa tehnica a produselor. Vei observa ca un sistem complet de calitate combina cu grija anumite produse destinate izolarii cu benzi izolatoare foarte bune, adezivi si imbinari. In plus, acestea sunt insotite de garantia producatorului, asigurand protectie eficienta.

Asa Da/asa Nu

Pentru a-ti usura munca atunci cand hidroizolezi incaperile cu atmosfera umeda, aceste sfaturi iti pot fi de folos:

  • pregateste suprafata de baza cu foarte mare grija. Daca nu indepartezi praful sau grasimile reziduale, izolatia se poate coji.
  • asigura-te ca aplici izolatia pe o suprafata complet uscata pentru a preveni pierderea tensiunii si un timp de intarire prelungit.
  • ai grija sa nu diluezi pelicula lichida. In caz contrar, ii poti diminua din calitate.
  • in loc sa aplici prea putin material de izolare, aplica mai mult pentru a fi sigur. Daca nu exista suficient material pe m2, este posibil ca proprietatea de a hidroizola sa dispara.
  • foloseste benzi adezive potrivite pentru a sigila suprafetele critice. Astfel, fortifici izolatia si previi umezeala din a patrunde in stratul suport.
  • nu uita sa citesti instructiunile producatorului inainte sa folosesti produsul
  • depoziteaza produsul in conditiile indicate.

Continut Asemanator

  • Tuturor ne plac terasele mari
    Tuturor ne plac terasele mari
  • Mai durabil decat vremea
    Mai durabil decat vremea
  • Cum sa construiesti o terasa durabila
    Cum sa construiesti o terasa durabila
  • Mai populare ca oricand
    Mai populare ca oricand
  • Du la bun sfarsit hidroizolarea
    Du la bun sfarsit hidroizolarea
  • Sisteme de incalzire pentru pardoseli
    Sisteme de incalzire pentru pardoseli
  • Cum sa chituiesti dale din piatra naturala: ghid pas cu pas
    Cum sa chituiesti dale din piatra naturala: ghid pas cu pas

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.